Grafična priprava

V današnjem svetu je vsak dan potrebno slediti novim trendom v oglaševanju, zato pa so potrebne izkušnje in sposobnost prilagajanja trgu in naročnikom ter tudi končnemu uporabniku. Današnja podjetja se močno zavedajo pomena pokritosti trga s kvalitetnim oglasnim gradivom, ki bo potencialnim kupcem primerno prikazalo ponudbo in, da za to potrebujejo osebo, ki pozna oblikovanje in pripravo tiskovin ter drugega grafičnega materiala. Če ste enakega mnenja, menim, da sem ta primerna oseba jaz.

Sem Tomaž Jevšenak, (rojen 1965) že preko 25 let delam v pripravi za tisk in kot izvedbeni grafični oblikovalec. Do leta 1994 sem se naučil delati s knjigoveškimi stroji in se priučil tiskanja na ofset tiskarskih strojih. Tako sem razširil svoj pogled na možnosti v pripravi tiskanega materiala in v njegovi dodelavi, izsek, knjigotisk, zgibanje…

Več kot 17 let pa delam na področju grafične priprave za tisk s pomočjo računalniških grafičnih programov. V tem času sem sodeloval z mnogimi podjetji, ki so mi s tem pomagali tudi pri širjenju mojega znanja in izkušenj. Z grafičnim oblikovanjem sem se ukvarjal še preden so v Sloveniji obstajale šole za to področje. Zato je znanje prišlo iz izkušenj in z delom ter vedno s posvetovanjem v ekipah sodelavcev, ki so delali na istem področju.

O vseh ostalih veščinah in znanju si preberite v priloženem življenjepisu (izkusen izvedbeni graficni oblikovalec.pdf).

Iščem nove izzive. V kolikor mislite, da bi Vam moje izkušnje lahko koristile in bi s tem pripomogel k rasti Vašega podjetja,
bi predlagal kratko spoznavno srečanje. Glede možnosti srečanja me prosim pokličite kadarkoli.
Za vse dodatne informacije sem Vam vedno na voljo na telefonski številki 041 389 736.

Mi verjamete, če vam rečem, da se ob oblikovanju zabavam? Ker resnično se! Zavedam se, da bom deležen tudi negativnih kritik, vsem pač ne morem biti všeč … Jaz verjamem vase, v svoja znanja in sposobnosti. Pričakujem, da bom našel ljudi, ki bodo znali ceniti moje znanje in znotraj vsega odkrili moje ostale kvalitete, ki bi Vam lahko prišle še kako prav.

______________

Grafičnega oblikovanja se ne moreš navaditi kar čez noč. Grafično oblikovanje zahteva tako teoretično kot praktično znanje. Oblikovalci, ki se ukvarjajo dalj časa z grafičnim oblikovanjem dosegajo boljše rezultate kot začetniki, saj imajo več izkušenj. Za grafično oblikovanje je pomembno, da najamemo profesionalca in ne sosedovega fanta. Profesionalec bo stal malo več denarja, ampak v zameno vam bo predstavil in naredil zelo dober in kvaliteten izdelek. Vsi vemo da slika pove več kot tisoč besed. Ko najamete dobrega grafičnega oblikovalca, mu poveste svoje želje in ideje, si mora že v glavi sestaviti celotno sliko izdelka. Nato sledi skiciranje oziroma prenos ideje na papir, ali na računalnik v digitalni obliki. Ko je enkrat to preneseno na papir je grafično oblikovanje v prvi fazi končano. Sledi izbira pisave, barve in slik. Grafični oblikovalec mora vse te sestavine združiti v eno celoto, da je naročnik zadovoljen. Zato mora oblikovalec vedeti vse zakonitosti barv, ter vedeti kaj lahko in kaj ne sme združiti. Poleg tega pa dober oblikovalec “v rokavu” vedno še skriva nekja več od zahtevanega.

izkusen izvedbeni graficni oblikovalec

PORTFOLIO